Wednesday, December 15, 2010

Daun Kayu

Semalam pagi2 xtvt nye adalah ini :
Hehe.mengasingkan daun2 kayu yang elok masih muda dan lembut daripada daun2kayu yg sudah tua dan hampir nak jadi keras macam kayu!yang nampak pucuk2 warna coklat2 merah2 tu org pntai timur cakap pucuk miding,tapi org area selain pantai timur panggil ape plak tidakla hamba pasti.huhu.selain pucuk miding tu,ada jugak pucuk kemangin,kaduk,kesum sikit,pastu yang bli kat pasar ada jugak pucuk 'pokok ulat bulu'.ni lagi satu nama yg aku xpasti btol ke tidak.hehe.then hasil carian gugel,jmpa la pic ni,
encik gugel berjaya mencari pic pokok ulat bulu ni!yeay!haha.dlu kalo mase kecik2 suke kutip buah die yg masak2 and dah tua and then main letup2!sbb buah tu da berongga dan secara tidak langsung aku pn dah jadi agen penyebaran biji benih pokok ni.hehe.tapi skrg dah x mcm dlu,dlu pokok ni besepah2 kt dalam kampung,skrg da susah da kot nk jmpe.sbb tu la dah ade org jual kt pasar.if 10years before this,nak je bole kutip kat tepi2 umah.huhu.

Hasil dari xtvt aku di pagi hari tu terciptalah benda ni plak.hehe.bubur lambuk versi terengganu!i like!sbb byk daun2 kayu,bg aku yg mmg penggemar ulam ni ni,mmg xle resist la kalo makanan yg byk2 daun2 ulam ni.hehe.
Warna bubur lambuk ni agak gelap sket disebabkan campuran daun2 kayu yg pelbagai tu dan jugak sbb adanya lada hitam.little bit hot. :) nyumnyum.

1 comment:

Magrib said...

anda buat saya lapaq buboq... haddoi.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Nikah Gantung selesai masalah Seks bebas
Mari lah ROGOL saya!
Kurang ajar punya orang tua!