Tuesday, May 31, 2011

Memasak Bila Ada Suami

 Masak memasak ni cuma aktiviti yang berlangsung sewaktu wujudnya seorang Encek Suami bersama di rumah saya.Almaklumla kewujudan beliau hanyalah di waktu hujung minggu dan hari cuti sahaja.So layan jela nafsu perot dia yang memang tak mampu berpisah dengan nasi.Hehe. Last weekend dia datang sampai pagi Friday tu amik dia then I pergi keje tinggalkan dia kat rumah. So after work that evening I masakkan dia 2 lauk simple ni je memandang ini aje barang2 yang ada kat rumah.

Ayam goreng konon berempah . Rempah apa sangatla setakat perap dengan bawang2 dan halia je.hehe

Ini pula terung goreng bersambal. Antara favourite Encek Suami dan I sendiri.Tapi cili paste yang I pakai ni beli siap kat kedai and it turns out not really sedaplah my sambal.Brand MAZ.memang I xsuka pkai brand ni dr dulu.sbb terlebih masam n masin.Kalau brand Puteri ok la sikit. 
Dan ini pula Nasi Lemak breakfast kami di pagi Sabtu.Kenyang sampai ke petang.hehe.
 
Terung sambal semalam yang tak habis lagi memandangkan kami berdua je yang nak menghabiskan :D

4 comments:

ghab van hal said...

haha,ape lg..housewarming party satoo..

^ruset^ said...

hahaha.saba jela.coming soooooooon insyaAllah :D

noorkhamisah said...

yeay! housewarming

^ruset^ said...

ecah,sooon yerr.tp bila ntah lg :D heee