Sunday, January 16, 2011

Mencari rezeki

Inila keje part time I selama 3 hari.yg diwar-warkan kat facebook I yg kononnye menjadi buruh tu.walhal xdela mem'buruh'kan diri sgt,saje nk kecoh lebih babe!haha.tp seriously,mmg penat badan I mak!maybe sbb da lame xkerja tgh panas cmtu,padahal dlu keje kt LYL g site berjemur panas gk.ye tak bauk?jabar?hehe.
Mase 1st day keje tu,I stay kat sini.Angullia Beach Resort,Marang.sebab temankan colleague I dr KL since she was alone while the others were guys.Murah je,rm70 bilik ade air-cond tp takde shower heater.sape2 nak chalet budget ok la,tp I xrecommend la sbb dgn harga rm70 tu maybe leh dpt much better dr chalet2 kt cni.
Mase keje tu I pegi collect data pasal mende ni la dalam daerah Marang.Septic Tank.keje2 IWK.heheh.mase 3ari ni la i tau sket2 pasal STP,sewerage treatment plant.dr se-simple bende smpai la se-rumit bende,kalo related to mende ni msti org akan ckp kotor kn.tp tu la,kotor xkotor pn,mende2 ni kene la maintain so that kite bole jaga environment kite agar tak tercemar dgn waste kite ni semborono je.hehe.take note tuk diri masing2. :)
Ni la team bebudak yg I join mase wat keje ni.Boys tu dak2 practical.Yg bju belang2 tu la engineer dr Uniti.yg baju putih tu plak buruh kasar yg gemak gedempol hasil membina badan selama 2bulan di kampung tranung kite.harak maklong.mase ni sesaje je bawak dorg ke Masjid Kristal ni lepas setel keje hari ke3 tu,sume bukan org Terengganu kan.hueh.sekian terime kaseh dr I utk u ols.ade ke org bace masalahnye?hakhak

4 comments:

........................................ said...

cantek blog awak,bole bekenalan??

^ruset^ said...

nyekiknye mamat sorang ni..uhuh

nour zea said...

hahahah...rezeki ade dmane2

^ruset^ said...

ada tu mmg la ada babe.tp peluang mendapatkannya tu ssh. :(