Friday, August 27, 2010

Homemade Lambchop


Hoyeahhh....
First of all,wana thanx bauk and bun for this entry. =D
Bauk,thanx for ur inspiration...introducing me to fine and juicy marinaded lamb in giant.. :P
Bon,thanx for reminding me to capture of wellcooked lamb so dat i can capture and freeze the moment in here..the moment when my dreams came true to breakfasting with lambchop..hoyeahhh again..wkaka..

hehe..actually ni sequel entry b4 ni la..hehe lambchop craving..
xtau la nape,aku sgt2 la suke mkn lamb ni..haih..salu sembang ngan bauk kt opis nk g mkn lamb,tp tau2 jela aku,pemalas nk kua2 ni..so at the end,amik inisiative as bauk suggested,bli lamb ciap marinate dh kt giant..hehe..blk2 keje je aku pn mula la godek2 kt dapor nk masak..
Lamb tu dah beperisa so blk2 just grill ala2 goreng je la dlm pan since aku bukannye ade oven kt umah. ;) easy way! Tp nk tmbh lg flavour aku tmbh lagi readymade "Life" blackpepper sauce dlm marinaded lamb tu,bout half an hour then i cooked.Tuk gravy die,gune same blackpepper sauce,panaskan lam pan yg same aku gune td mixed wif the leftover oil frm the lamb,add some chopped onion and lilbit of chillisauce.Done. Served together with the lamb,i made some coleslaw and some chopped tomato+cucumber and KFC mashedpotato frm the fridge. heh.mix n match. :)
Appetizer?aku masak Campbell mushroomcreamsoup + HL Milk dr giant..hehe..
Then,apelagi,samat bebuke! jum2 makan2..bg sape yg xsuke lamb,msti xle imagine pasaan aku ek,same cm encek amru si suami,die pn still xphm nape la aku suke sgt mkn kambeng..haih ;P

5 comments:

diana cd said...

sek,gane nk letok update blog org tu? (stories of others)..haha! sila tunjuk ajarku sifu..

^rusit^ said...

aik..kt page mu ade dh tu aku tgk..yg ade list mmbe2 mu tu..

khairul amru said...

sek,ambe ade gok blog,deme igt deme sorg je ke ade.haha

diana cd said...

sek...aku pn dok phm bkpe mu suke daging kambing...bau ye mcm kambing r....hahaha!

syarina azreen said...

hai!wah..comeynye blog mu..hehehe...my pleasure..tq deh follow aku..aku pun update kdg2 je..tulis pun bnde2 ngarut je..hehehe..tq2..sedak pulok lamb chop tu..hehe